19 Januari 2011

IDOLAKU..


Sheikh Ahmed Hoosen Deedat, 1918 - 2005.Ahmad Deedat dianugerahkan Allah dengan kepintaran yang tinggi dan luar biasa dalam ilmu comparative religion dan beliau seorang hafiz al-quran dan turut menghafaz lebih dari 8 versi bible. Beliau juga mampu bertutur dengan fasih lebih dari 10 jenis bahasa dunia.


Saya merasakan amat beruntung sekiranya Saudara/ri dapat menonton perdebatan agung ini kerana kandungan ilmunya boleh diperturunkan kepada cucu cicit sehingga hari kiamat. Juga ianya amat sesuai dikongsi bersama saudara mara dengan harapan tiada lagi yang menjadi MURTAD


Melalui debat ini juga kita jelas dapat melihat kekuatan al-Quran sebagai mukjizat yang terpelihara sehingga hari kiamat, dengan kekuatan bahasanya tanpa sebarang kesilapan grammar dan kekuatan isinya disebalik bahasanya, jelas sekali tidak seperti Bible yang diselewengkan.


Ulama Ahmad Deedat telah berjaya mengIslamkan bukan sahaja penganut Kristian malahan juga ramai paderi kristian seluruh dunia dengan kepintarannya membuktikan pemalsuan teks kitab bible.


Beliau telah berdebat dengan ramai ketua paderi besar dunia, di antaranya ketua paderi USA, Kanada, Australia dan Sweden dan sehingga ke hari ini telah ramai orang kristian yang meragui kesahihan isi kandungan Bible setelah mendengar hujahnya yang jelas, jitu dan realistik.


Sehingga ke hari ini penjelasan beliau tidak mampu disanggah dengan hujah yang tepat oleh golongan muktabar kristian.


Ahmad Deedat dianugerahkan Allah dengan kepintaran yang tinggi dan luar biasa dalam ilmu comparative religion dan beliau seorang hafiz al-quran dan turut menghafaz lebih dari 8 versi bible. Beliau juga mampu bertutur dengan fasih lebih dari 10 jenis bahasa dunia.

Ketika akhbar2 arus perdana memuatkan bahagian hadapan akhbar dengan berita kelahiran seorang artis baru yang dikaitkan dengan latar belakang agama, ramai yang tidak tahu bahawa dunia telah kehilangan seorang pejuang Islam yang telah memberi sumbangan yang besar kepada menyampaikan dakwah dan mematahkan dakyah sepanjang hidupnya.

Pada 8 Ogos lepas, Sheikh Ahmed Hoosen Deedat, 87, telah menghembuskan nafasnya yang terakhir, beriringan dengan radio di rumahnya yang ketika itu sedang mengalunkan bacaan surah Yaasin.

ikhlas dari http://iliyas.com
ni buku yang telah dikeluarkn dalam bahasa melayu... tpi sy sendiri xabis bacanya lg..hehehe.... ayat dia susah sket nk paham so harap baca dangan penuh ketelitian... tpi ulasan dia mmg padat.. so jom kawan2 kita baca :D
0 comments:

Catat Ulasan